Palvelun ohjeet työnhakijalle

Työnhakija tai tietyn viran/työpaikan hakemista miettinyt henkilö voi antaa palautetta rekrytoinneista seuraavasti:

Rekisteröidy ja kirjaudu ensin

Palautetta voi antaa ainoastaan kirjautunut käyttäjä. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta palveluun, lue ensin käyttöehdot ja luo tunnukset tällä sivulla.

Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin, jota klikkaamalla vahvistat sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen voit kirjautua palveluun tällä sivulla.

Aloita palautteen antaminen valitsemalla ensin työnantaja ja sitten rekrytointi

Kirjauduttuasi palveluun pääset antamaan palautetta. Valitset ensin työnantajan, jonka rekrystä haluat antaa palautetta. Huomioithan, että

  • Papin rekryissä työnantajaksi valitaan seurakunta, vaikka virkamääräyksen antaa tuomiokapituli.
  • Tuomiokapituli valitaan työnantajaksi ainoastaan kapitulin virkoja (piispa, dekaani, asiantuntija jne) koskevissa rekryissä.
  • Seurakuntayhtymä valitaan työnantajaksi vain silloin, kun virka/työ sijoittuu pääasiallisesti seurakuntayhtymään.

Kun olet valinnut työnantajan, näet listan kyseisen työnantajan rekrytoinneista. Tästä listasta valitset oikean rekrytoinnin ja jommankumman palautelomakkeen sen mukaan, haitko paikkaa vai et.

Jos haluamaasi rekrytointia ei ole vielä lisätty palveluun, voit myös lisätä uuden rekrytoinnin.

Jos haluat vain kokeilla palvelua, voit valita työnantajaksi “Testausseurakunta” ja syöttää keksittyä palautetta keksitystä rekrytoinnista.

Täytä lomake huolellisesti

Palvelussa on kaksi lomaketta, yksi heille jotka hakivat kyseistä työpaikkaa ja toinen heille, jotka työnantajasta johtuvista syistä eivät hakeneet paikkaa.

Valitse ensin sinua koskeva lomake ja täytä lomakkeesta ne kohdat jotka haluat. Lomakkeella on vain yksi pakollinen kysymys (yleisarvosana). Tämän lisäksi sinun tulee vakuuttaa, että olet hakenut (aikonut hakea hakea) kyseistä paikkaa, antamasi palaute vastaa kokemustasi tästä rekrytoinnista, ja että annat palvelulle luvan tallentaa antamiasi henkilötietoja palvelun rekisteriselosteen mukaisesti.

Pääset halutessasi muokkaamaan antamaasi palautetta myöhemmin tai poistamaan palautteen “Tietosi” -sivun kautta.

Anna rehellistä palautetta joka koskee kyseistä rekrytointia!

Palvelun tarkoitus on tuottaa rehellistä ja avointa palautetta työnantajan edustajien toiminnasta julkisessa roolissa. Siksi saat palautteessasi olla juuri niin kriittinen tai myönteinen työnantajan toimintaa kohtaan kuin olet. Kokemuksesi ja arviosi on tärkeä ja jäsennelty kriittinen palaute auttaa usein kaikkien parhaiten työnantajaa kehittymään. Odotamme kuitenkin, että palaute annetaan suhteellisen asiallisella kielellä, eli alatyylisiä ilmaisuja sisältävä sanallinen palaute poistetaan.

Palvelussa ei saa antaa tietoa, joka ei suoraan liity kyseiseen rekrytointiin. Työantajan toiminnan yleinen arviointi, joka ei liity kyseiseen rekrytointiin, ei kuulu tähän palveluun. Myöskään työnantajan edustajien henkilökohtaisten asioiden tai ominaisuuksien arviointi ei kuulu palveluun.

Poistamme palvelusta myös palautteen joka on selkeästi keksittyä, esimerkiksi koskien rekrytointia jota ei ole ollut olemassakaan.

Oman tilin hallinta

Voit halutessasi vaihtaa salasanasi tai poistaa käyttäjätunnuksesi palvelusta “Tilisi” -sivulla. Käyttäjätunnuksesi poisto ei poista antamaasi palautetta, mutta poistaa kaikki henkilökohtaiset tietosi eli sähköpostiosoitteen ja salasanan.

Jos poistat käyttäjätunnuksesi palvelusta, voit halutessasi myöhemmin tehdä uuden tunnuksen samalla sähköpostiosoitteella.

Jos olet sekä työnhakija että työnantajan edustaja

Samalla käyttäjätunnuksella voit käyttää palvelua sekä työnhakijan roolissa palautteen antamiseen, että työnantajaroolissa siinä/niissä työpaikoissa joiden rekrytointipalautetta saat hallinnoida.